dimecres, 30 de març del 2011

VOCABULARI VITICULTURA


Com totes les tasques relacionades amb la cultura popular, les feines relacionades amb la vinya tenen la seva pròpia terminologia; per tant la meva intenció és recollir tant paraules relacionades amb el cultiu de la vinya així com també expressions, dites... que formen part de la nostra tradició i que un dia forem emprades pels nostres avantpassats
Tot seguit podeu veure un enllaç introductori al vocabulari bàsic del cultiu de la vinya en llengua catalana:
http://www.lapalanca.cat/oldweb/2000/9sep/pagines/pag4.htm
Per aprofundir més podem consultar un enllaç de la Universitat Rovira i Vigili on podem trobar un ampli i complet diccionari del vi:
http://www.einesdellengua.com/Fitxes/Textos/Arxius/dvi/Entorn.htm
Tot seguit podem trobar una tesi doctoral molt interessant on hi trobam extensa i completa informació sobre els termes de la vinya i el vi i la seva trascendècia a la vida quotidana de la gent que forma part de la cultura de la vinya i el vi:
http://www.tesisenxarxa.net/TESIS_UAB/AVAILABLE/TDX-0331109-153055/mes1de1.pdf
Ja per acabar teniu un enllaç a un bloc interessantíssim on hi podeu trobar tot tipus d'info rmació, en aquest cas vos remetem a la secció del dicciovi on hi un petit diccionari pràctic de paraules relacionades amb les la viticultura:
http://diccionarivi.blogspot.com/

4 comentaris:

  1. Molt bon bloc, si senyor!
    Ens anirem llegint!

    Montprior

    ResponElimina
  2. Hola! Montprior, el teu nom "nickname" me sona del foro d'enologia, no deus estar tu per allà també, jo sóc en ralfilauren

    ResponElimina
  3. Em tens fitxat :-), exacte, ens hem llegit també per e-nologia. A www.montprior.wordpress.com potser veuràs altres companys del foro, Emi79, Corcos, Berkelio, Titetitan... Estem en contacte.

    Salutacions!

    Montprior

    ResponElimina
  4. moltes gràcies m has ajudat molt

    ResponElimina