dissabte, 5 d’agost del 2023

SHAFER RED SHOULDER RANCH CHARDONNAY 2018

Quin és el torró més car del món? Al terrer de l'actual Shafer es fa vi des del 1880, primera glopada d'èxit de Napa Valley, vins per abeurar a persones de San Francisco i Déu sap a quants d'animals. A partir d'aquí es va exportar per les 50 estrelles. aquells pioners duien les galtes pintades amb 13 ratlles vermelles, era gent coratjuda i valenta; el front gravat amb 13 retxes de color blanc: puresa i innocència; els ulls i la boca maquillats de blau: vigilància, perseverança i justícia. 

Fins i tot durant el dol de la llei eixuta de productes embriagants es va continuar conreant els camps de raïm, diuen les males llengües que es seguia elaborant vi secret per animals voladors, ni ase ni bèstia. 

La família Shafer va comprar el ranxo als meravellosos 70, marcats per la mort de n'Elvis i en Jimi Hendrix, la fúria de la música disco i les plantacions de Cabernet Sauvignon a Napa Valley. Durant les properes dècades es va anar forjant l'estil característic de la casa: elegància, riquesa i equilibri.

Red Shoulder Ranch Chardonnay és un vi que porta el segell de la vinya d'on neix, ceps que s'estenen al llarg dels pastorals turons de "Carneros", un lloc on la Vall de Napa es troba amb el costat més al nord de la Badia de San Francisco; la vinya rep el seu nom en honor als falcons d'espatlles vermelles, ocells carnissers que duen a ratlla a tota la fauna sols amb els seus ulls rapinyaires de mirada intensa i penetrant. La fe és un colom, el dubte un esparver.

La racionalitat de les dades, 75% bóta nova de roure francès durant 14 mesos, 25% de fred acer inoxidable, 15 mesos jugant al bres de les mares, negació de la fermentació malolàctica. Shaggy! Boombastic! No malolactic! Call me fantastic!

Color groc palla amb el rivet d'or blanc, net i molt brillant.

En nas és un espectacle de focs fruitals, fruites blanques i grogues, pera llimonera, poma al forn, melicotó, albercoc, pinya a la brasa i tocs cítrics de mandarina i bergamota; en un altre pla hi podem trobar notes de llepolies de gingebre, galletes de lotus i un rerefons d'espècies de fava tonka.

En boca té una entrada fresca i voluminosa, textura granulosa, és un vi deliciós i ric, bona acidesa, elegància i potència a parts iguals, un vi té de tot però en la seva justa mesura, una delícia.


https://shafervineyards.com/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada