dimarts, 15 d’agost del 2023

FRANCESCO VERSIO LANGUE NEBBIOLO 2020


Aquesta Denominació d'Origen Controlada (DOC LANGUE NEBBIOLO) va ser acordada en un moment d'alegria, la seva justificació neix d'aquella sàvia pràctica tradicional que porta els viticultors a seleccionar la producció a la vinya en funció de la qualitat del raïm; anem a ser francs, aquests raïms de nebbiolo no han pogut entrar a cap DOCG, Garantitzat, prestau fiança. 

Això no vol dir que els vins del Langue no siguin potents, gràcies a la seva gran qualitat han anat conquerint espais molt importants en el mercat mundial de vins. El que més m'agrada d'aquesta DOC és que no és cap diplodoc, destaca per la seva visió d'obertura i unió; Piemont, per seguir la teva volada cal fer-se amunt. 

Fill d'un poble prop de Barbaresco, el jove Francesco Versio, després de graduar-se, va treballar breument a la cooperativa Terre di Barolo abans d'unir-se a Bruno Giacosa, primer com a cellerer i després com a enòleg. La seva família posseeix una minúscula propietat de dues petites parcel·les de vinyes velles al municipi de Neive, totes dues van ser llogades fins a l'any 2012, llavors va ser quan el menut Versio es va posar al capdavant dels vinyets; Francesco és clàrament una promesa de la zona, les ateses honren l'home.

Color vermell cirera amb el rivet color porpra, net i molt brillant.

En nas podem gaudir d'intenses notes de prunes, cireres i fruits vermells, flaires florals de violetes, en un altre pla podem percebre  aromes més complexos de cuir, fong i espècies com el clau d'olor.

En boca és fresc però opulent, amb una bona acidesa i una fina amargor, amb cos, musculós,  tanins potents i un xic salvatges, un vi d'una intensitat deliciosa.


NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada