diumenge, 20 d’agost del 2023

DOMAINE GARNIER ET FILS PETIT CHABLIS 2019


Chablis, un petit tresor dins la Borgonya, la porta d'or, el més descongut dels coneguts.  Petit Chablis n'és una de les 4 branques, tal vegada la més ignorada, l'últim escalonet; des de 1944 una AOC (Apel·lació d'Origen Controlada) reservada a vins blancs tranquils. 
El tamany importa? Petit Chablis, els termes i els límits, sonen clamors que són uns vins menors, vinyes extremes, combinacions de ceps enrevessats que donen agilitat als òrgans vitals, raïms amb fesomia d'adolescent, síndrome de Peter Pan, la no maduresa; vins àcids i lleugers a qui segurament el canvi climàtic els hi proposi un destí pròsper i ric; axioma per amables i tolerants. És Petit Chablis el nou Chablis?
Els germans Garnier, extirp de viticultors, es decidiren a afegir l'interfix vini i es posaren a fer vi, per amor i respecte a la terra que els inspira. L'any 1996 els dos col·legues comencen a emetre els primers capítols de la seva sèrie, tal com FRIENDS, tot un èxit de taquilla, arrelats i insubstituïbles. Petit Chablis s'assembla a na Phoebe Buffay-Hannigan, ingènua i innocent, embriagada, quan més vi bec menys n'hi ha pels infants.
Color groc llimona amb el rivet d'or blanc, net i molt brillant.
En nas està baix el monopoli de la fruita cítrica, visions de flors blanques  d'acàcia que perfilen una llum resplandent, és un perfilat blanc; astut i temptador.
En  boca és un vi ple de vida i amb un discurs per contar, frescura divina, acidesa gairebé escandalosa, el que un cerca a Chablis; final molt llarg i persistent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada