dilluns, 28 d’agost del 2023

DOMAINE BILLAUD-SIMON PETIT CHABLIS 2019

 


Chablis, la porta d'or de l'Atlàntida, l'illa blanca, tocada pel diluvi i la llegenda, soterrani de la chardonnay, filla de la pinot noir i la gouais blanc, perill de gelada pàlida, arquitectura natural; una religió a la regió del Kimméridgien, Juràssic càustic, bivalves de peus nus petrificats i calcificats, carregats de iode, els causants de la tipicitat, puresa, finor... i tal vegada de la controvertida mineralitat. Petit Chablis, significa un 19 per cent de Chablis, 1257 hectàrees, en realitat Petit Chablis no és tan petita, en tot els sentits, ni els nombres sempre són només nombres. 

De la vinya al vi, aquesta és la filosofia del Domaine Billaud-Simon, més de dos-cents anys forjant un caràcter marcat per la persistència, la concentració, la puresa i la precisió. 1815, a l'estampat vidre hi ha gravada la següent missiva: Del Chablis d'or i de la llum, la dolça llengua daurada en forma d'energia llunar, acaronada galtada del resplandor de les pedres precioses, llosa albina que t'atrapa.

Color groc llimona amb el rivet d'or blanc, net i molt brillant.

En nas és molt aromàtic i rebossa frescor, hi predominen nítides notes cítriques de pell de llimona, aranja i poma golden acompanyades de records de flors blanques de tarongina; rerefons de talc i de pols de tocador.

En boca és harmoniós, amb una acidesa cruixent i enganxosa, de textura granulosa i agradable, refrescant i un xic greixós, picant i juganer, una pluja persistent de llum autumnal.



http://www.billaud-simon.com/en/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada