divendres, 16 de setembre del 2022

PICOT ROSAT 2021

 

Callet, l'enigmàtica callet, filla de la callet negrella i la fogoneu; parlar de callet es parlar de Felanitx i parlar del lloc on s'aturaven a fer la nit abans de pujar al sagrat Sant Salvador és parlar d'una terra de genis, d'uns habitants singulars que habiten part important de la simbòlica Quíbia, parlar de callet és parlar d'art abstracte, tastar un vi de callet necessita d'un esforç d'interpretació.
La callet té dificultats per madurar, normalment els cellers empren els raïms de callet que no han madurat bé per fer un rosat, un gran error que no comet Vi d'Auba, els raïms de callet que empren per fer aquest Picot Rosat són ben madurs, aquest no és un subproducte, aquest és un vi rosat en majúscules.
Color rosa gerd amb el rivet d'or blanc, net i molt brillant.
En nas hi destaquen les fruites vermelles amb un rerefons lacti, notes de iogurt de fruits vermells acompanyades de flaires de magrana amb tocs cítrics d'aranja rosa i taronja sanguina. En un altre pla hi trobam aromes d'ametlla crua, anís estrellat i notes florals de caranyer i clavell.
En boca té una entrada fresca però amb pes, aquest no és un vi rosat fugisser i oblidadís sinó que és un vi amb esperit i personalitat pròpia, licorós i llépol es combina amb una gran sensació salina. És un vi molt més gastronòmic que no pas de terrassa eivissenca, seriós però festiu com el caràcter mallorquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada