divendres, 16 de setembre del 2022

GORGOLLASSA CAN MAJORAL 2019

 

Mallorca, avui mirant cap al nord, fuig del mosaic mediterrani, prenem com a exemple l'Europa septentrional, suposo que el canvi climàtic ens fa somiar amb gel i neu i ens fa oblidar els llaços de proximitat.
Tot i així, la història ens recorda que les relacions es deuen moltes vegades a qüestions geogràfiques, el nostre llegat està relacionat amb el llevant peninsular i amb el nord d'Àfrica. L'ovella blanca provinent d'Europa i la vermella provinent d'Àfrica són races autòctones però tots sabem quina està més ben adaptada i quina ens agrada més segons les modes actuals.
Avui us presentem un vi de la varietat gorgollassa, aquesta varietat és “filla” de la monastrell i l'heben. L'heben, coneguda també com a gibi, ha jugat un paper fonamental a l'actual mapa varietal de la península ibèrica, és originària possiblement del nord d'Àfrica i és una varietat femenina la reproducció de la qual per llavors entre els segles IX i XII ha donat lloc a un gran nombre de descendents. Moltes de les varietats que es cultiven actualment a la Península procedeixen de l'encreuament natural de l'heben amb altres raïms citats per Alonso de Herrera en el seu tractat.
Color cirera madura amb reflexos color porpra, net i brillant.
Al nas és molt elegant, destaquen les notes de fruites vermelles silvestres, té un rerefons fumat molt subtil, després apareixen unes delicioses aromes balsàmiques que dominen el vi en forma de notes clares de laca d'ungles.
A la boca té una entrada fresca i elegant, aparentment fràgil però reneix en boca guanyant exponencialment en intensitat, tanins polits de caràcter vegetal amb certa sensació amarga però gens sinònim de verdor. Un vi persistent i elegant que s'ubica principalment al fons del paladar, mostra una bona acidesa als laterals de la boca i destaca per la seva sensació salina i una mica picant que detectem gràcies al seu conquill a la punta de la llengua.

http://www.canmajoral.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada