dissabte, 17 de setembre del 2022

KOEHLER RUPRECHT SPÄTBURGUNDER ROSÉ TROCKEN 2021

Koehler Ruprecht és un celler molt reconegut a la zona del Palatinat (Alemanya). Aquest celler està molt enfocat en la tradició i en la qualitat. Em criden l'atenció dos aspectes, en primer lloc el seu sòl calcari que aporta una gran finor que es mostra de forma molt elegant si tenim la paciència suficient per guardar els seus vins més de 10 anys que és quan el "terroir" de veritat comença a florir; el segon aspecte és que aquest celler està focalitzat en la versió seca "trocken" dels vins quan dins Alemanya els vins amb sucre residual són bastant identificatius.

Aquest rosat està elaborat amb la varietat spätburgunder (pinot noir) que és la varietat negre més plantada a Alemanya, tradicionalment s'hi han elaborat vins rosats com aquest o s'ha emprada com a vi base per escumosos (Sekt), s'ha de dir que també hi ha grans vins negres d'aquesta varietat.

Color pell de ceba amb el rivet verdós, net i brillant.

En nas d'inici conjuga unes delicioses notes de fruitetes vermelles silvestres amb notes cítriques, maduixetes i aranja rosa amb un toc de meló cantalupo, a mesura que es va obrint va guanyant en matisos i apareixen notes florals i vegetals, rosa blanca i fonoll; hi ha un extraordinari rerefons terrós, de guix, pedra de riu, pols de tocador i un toc fumat, el calcari s'insinua tot i la seva joventut, mineralitat.

En boca té una entrada molt elegant combinada amb una gran sensació d'untuositat degut al seu treball amb les mares fines, acidesa important i certa sensació amarga, tot plegat li aporten una frescor insolent, és un vi molt saborós i greixós, després de jugar amb ell dins la boca és fugisser i es concentra a la punta de la llengua fent pessigolles picants com a mostra de la influència calcària.
 


https://koehler-ruprecht.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada