dijous, 26 de maig del 2016

HERBES DOLCES


Tot i que les herbes dolces no són una beguda que consumim molt a casa, vull dir que vaig tenir la sort d'assistir a la preparació d'herbes a les Bodegues Ánima Negre, visitant la bodega ens vam trobar que estaven elaborant-les, vam poder participar-hi i ens va caure en gràcia. Vam tastar les fetes l'anyada anterior i ens van agradar. No hi ha una recepta única però intentarem recordar i/o investigar la d'aquesta família y tal vegada algun any ens hi animam.
INGREDIENTS I PROPORCIONS PER A BOTELLES DE 3/4 DE LITRE:
- 4 bolletes de ginebró.
- 4 grans de cafè torrefacte.
- 1 cullerada de cafè de flor de tarongí.
- 1 peladura de llimona.
- 1 peladura de taronja.
- 1 peladura/porció de pruna verda.
- Fonoll en abundància.
- 1/2 fulla de taronger.
- 1/2 fulla de llimonera.
- 2 brins de pi.
- 1 fulla de ruda.
- 1 brotet de moraduix.
- 1 brotet de romaní.
- 1 brotet d'espígol.
- 1 brotet de farigola, si és possible de vorera de mar millor.
- 1 brotet de flor d'herba lluïsa.
-  3 o 4 fulles d'herbassana.
- 3o 4 fulles de tarongí.
- 2 fulles de mata.
- 2 fulles d'olivera verda.
- 2 fulles d'olivera seca.
- 1 trosset de garrova verda (aporta astringència).
- 1 trosset de garrova seca.
- 3 o 4 fulles de sàlvia.
- 3 o 4 flors de camamil·la de vorera de mar. Aquesta s'anomena Camamil·la borda o sempreviva borda.

HERBES PER CONFIRMAR SI S'HI POSEN: herba de Sant Joan (Hypericum perforatum)
ALTRES HERBES TROBADES: xiprell, pentinella, herba de sant ponç, vauma rosa, rotaboc...
FLORS VÀRIES: de corretjola, rosella, pètal de rosa sobretot blanca, lliri de sant joan, cascai...

Fer-les amb la lluna plena de maig i s'han de macerar fins al dia de Sant Francesc 4 d'octubre.
Proporció perquè siguin dolces. 3 parts d'anís dolç per 1 de sec (millor si és d'alta graduació 50º).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada