En primer lloc cal tenir clar el color a aconseguir, si es vol un color rosa, piruleta o bé una major presència de color. En el primer cas cal tot d'una després de desrapar ja directament premsar, en el segon cas es pot deixar el raïm unes hores amb el suc resultant de la capolada. Com més temps estigui en contacte el raïm capolat amb el suc més color agafarà en nostre vi.
Una vegada decidit el color a cercar cal fer una recomenació a l'hora de premsar, cal dir que no és un premsat com el del vi negre ja que el raïm encara no ha fermentat, és un premsat més lent i s'ha d'anar premsant poc a poc deixant que el raïm tregui tot el seu suc.
Després del premsat és important deixar-lo ben net i reposant unes 48 hores i si és possible a uns 10º perquè no perdi les seves qualitats organolèptiques fruitals.
Després d'aquestes 48 hores el tornam netejar, sembram les llevadures i el deixam fermentar (fermentació alcohòlica) a una temperatura constant d'entre 16 i 20 graus.
Després és important sulfitar, clarificar i finalment estabilitzar. Cal embotellar-lo ràpidament perquè no perdi la seva frescura i fruitositat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada