diumenge, 14 de març del 2021

MACERACIONS LLARGUES EN VINS NEGRES (NOVA TENDÈNCIA).


 Seguint comentaris de grans elaboradors de vins, Marcelo Retamal, Pedro Parra, Fernando Mora... que empren aquesta tècnica als seus vins, esteim intentant cercar informació, de moment hem trobat aquesta ressenya que adjuntam, seguirem cercant.

En un principi és un tipus de vinificació apte per varietats no molt tànniques com podria ser algunes de les autòctones mallorquines. Una altra de les eines emprades és la vinificació amb rapa i grans de raïm sencers (maceració semi-carbònica). Una vegada acabada la fermentació alcohòlica es continua amb una maceració més llarga amb dipòsit tancat, durant aquest procés el vi augmenta la seva tannicitat i disminueix el color, aquestes són les conclusions de l'estudi al que fa referència l'article adjuntat. Més enllà d'això pareix que també es transmet complexitat i frescor, el que no sabem què passa és el que fa referència al PH, en prinicipi puja, el que no ens interessa, però també hem sentit que baixa però no ho hem trobat documentat en cap estudi i per tant no sabem com evoluciona aquesta dada.

És una tècnica de vinificació que no descartam emprar amb el nostre mantonegro. Seguirem investigant.


https://lagacetadelvino.com/nuestras-firmas/maceraciones-largas-en-la-elaboracion-de-vinos-tintos-tecnica-util-o-inservible/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada