dilluns, 30 de novembre del 2020

TAULA D'ENCAPÇALAMENT DELS VINS DOLÇOS NATURALS

 


Després de molt de temps de cercar informació a la fi ho hem trobat, aquí teniu una taula amb els valors de com va evolucionant el grau alcohòlic i el sucre residual a mesura que va avançant la fermentació alcohòlica. Esper que vos sigui d'ajuda a l'hora de fer un vi dolç natural. 

Nosaltres al final hem trobat el nostre propi mètode ja que els nostres raïms no agafen suficient grau alcohòlic. Nosaltres empram vi base al que li afegim alcohol per encapçalar i llavors mistela per donar-li un punt de dolçor, el nostre mètode vendria a ser més per un ranci amb semisec que no un vi dolç natural però ens hem d'adaptar al raïm que tenim i també s'ha de dir que aquesta és la nostra finalitat.

Aquesta taula també pot servir per elaborar els escumosos de mètode ancestral.

https://www.vignevin-occitanie.com/fiches-pratiques/table-pour-le-mutage-des-vins-doux/






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada