dissabte, 3 d’agost del 2019

LLATA AMB ALBERGÍNIES

La llata és una peça de vedella de la part de l'espatlla, és una peça de forma allargada d'un quilogram i mig més o manco, té forma de llengua i té una veta gelatinosa ben al mig.

INGREDIENTS (per a 6 persones):
- 1'5 quilograms de llata.
- 4 albergínies.
- Farina per enfarinar.
- 2 cebes blanques.
- 2 tomàtigues de ramellet.
- 1 polsim de sucre.
- Sal i pebre bo.
- 1 litre de brou de verdures.
- 1 litre d'aigua.

ELABORACIÓ:
- Salpebram la carn que haurem tallat en filets primets.
- L'enfarinam i la fregim.
- Tallam les albergínies de per llarg, les salpebram i les deixam reposar enmig de paper de cuina per eliminar la punta d'amargor que tenen.
- Fregim les albergínies dins la mateixa cassola que la carn.
- Retiram l'excés d'oli d'haver fregit la llata i les albergínies.
- Amb un xic de l'oli anterior feim el sofrit amb la ceba i al final dues tomàtigues de ramellet ratllades. Hi afegim un polsim de sucre per reduir l'acidesa de la tomàtiga de ramellet.
- Amb un poc de brou de verdures o aigua picam el sofrit.
- Tornam escalfar el sofrit i hi tiram la resta de l'aigua i el brou de verdures lleuger.
- En pujar el bull hi tiram la carn.
- Es cou a foc mitjà fins que la carn sigui gairebé cuita.
- Al final de la cocció hi afegim les albergínies una mitja horeta.
- Hem d'anar sacsant de tant en tant i vigilant que no s'aferri.
- Servim el plat amb arròs bullit o patates fregides. Per fregir nosaltres solem emprar la patata agra.

Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada