VICHYSSOISE (CUINA CINC)
És aconsellable preparar-la el dia abans.Ingredients per 4 persones
3 porros. Només utilitzarem la part blanca. Les fulles verdes les poden fer servir per fer un brou
2 patates mitjanes tipus Prades o Bufet
1/2 ceba -opcional segons els gustos-
50 gr. de mantega sense sal i de bona qualitat
120 ml de llet evaporada Ideal, per fer-la més lleugera- o nata líquida 35% de matèria grassa
Brou de verdures o pollastre.
Sal i pebre blanca molta al moment
Aigua
Cibulet tallat per la presentació ( i unes flors molts petites del porro).
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netejar els porros només farem servir la part blanca
Tallar els porros i la ceba en juliana.
Pelar, rentar i trossejar les patates.
Posar en una cassola amb aigua freda les patates trossejades a bullir.
En un altre cassola posar la mantega i ofegar els porros i la ceba tallats en juliana i coure a foc lent i baix tapat uns 15 minuts. No ha de quedar daurat.
Afegir les patates bullides, el brou i acabar de coure.
Passar pel minipimer o batedora elèctrica. Opcionalment es pot passar pel xino.
Deixar refredar almenys 4 hores.
En el moment de servir afegir la llet fresca o la nata líquida tornar a passar pel minipmir per barrejar molt bé.
Afinar de sal i pebre blanca molta al moment
Presentar a taula en bols individuals i decorar amb el cibulet tallat i un raig d'oli d'oliva verge.
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2016/08/vichyssoise-la-crema-de-porros-freda.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada