dimecres, 27 de desembre del 2017

CANELONS

Molt bé doncs, comencem amb la recepta, aquests canelons són els que solem fer el dia de la Segona Festa de Nadal, un poc especials ja que són unes dates assenyalades.
Començarem amb el farciment ja que és la part més important, a nosaltres ens agraden amb dues carns diferents i amb elaboracions diferents cada una d'elles.
En primer confitam una mica de ceba blanca mallorquina i llavors hi guisam floquet de vedella (1/4 de la peça), aquesta és una part molt tendra de la vedella i molt utilitzada a la cuina campanera; ho feim com en un estofat, quan la carn ha amollat tot el seu suquet ja aturam el foc i ho reservam.

Llavors rostim dos galtots de vedella, salpebram i ho enfornam, una hora tapat amb paper d'alumini, llavors hi afegim una poma i una altra hora destapat. Ho reservam.

Tot seguit picam les dues carns i hi mesclam la poma i paté de fetge de porc, a nosaltres ens agrada el d'Embutits Blanco de Felanitx.
Una vegada tenim el farciment preparat arriba el moment de farcir els canelons, a nosaltres ens agraden els de la marca El Pavo però això ja va a gusts, fins i tot hi ha gent que els fa de forma casolana com per exemple ma mare. En aquest cas els hem de coure uns 12 minuts, n'hi ha que no és necessari coure-los.

Hem d'anar alerta a que no s'aferrin i controlar molt bé el temps de cocció. Va molt millor fer-ho en una cassola ampla i poc  fonda per no fer moltes capes i tenir-los més ben controlats.

Una vegada són cuits posar-los damunt un pedaç i un paper de cuina, així no s'aferren i tenir bon treballar a l'hora de farcir-los.
Farcim, enrotllam...
Llavors només queda posar-los dins una safata per enfornar. Per altra banda prepararem la beixamel, una bona mantega sense sal, farina i llet, és important que si la mescla de mantega i farina és calenta llavors hem d'afegir la llet freda (o del temps) i així no ens farà grums, ho posam bé de sal i afegim una mica de nou moscada.
Abocam la beixamel per damunt, afegim formatge, en aquest cas vam posar-hi havarti i mozzarella però amb un bon maonès la meitat curat i l'altre semi-curat també queda perfecte.
Ja només ens queda enfornar, gratinar i gaudir. Bon profit.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada