És un formatge de llet crua d'ovella de cent dies de maduració. Es presenta en format cilíndrica de 2 kg.
L'escorça és de color fosc, a causa del seu tractament amb oli d'oliva verge per limitar el desenvolupament de les floridures. L'interior de la pasta és de color groc-palla i amb petits foradets irregularment repartits per la pasta.
La seva consistència és ferma de tipus semidura. El formatge d'estiu posseeix una estructura de tipus laminar doncs tendeix a espenyar-se en escates.
La textura és una mica feble, però amb una excel·lent mantecositat i bona solubilitat. La seva granulositat és de tipus granulós.
La olor és d'intensitat mitjana-alta, amb matisos de llet d'ovella evolucionada barrejada amb oli d'oliva.
El sabor és desenvolupat i intens amb acidesa molt elegant ben acoblada amb les aromes animals (llana, cuir) sobre un fons d'herbes aromàtiques. El regust és una mica picant amb records a fruits secs.
http://www.queserialoscorrales.com/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada