dissabte, 9 de gener del 2016

VISITA A LA BODEGA ARZUAGA NAVARRO (RIBERA DEL DUERO)


Seguim amb la Gp9, ja havíem visitat una bodega a la zona de Valladolid, dins la Comunitat Autònoma de Castella i Lleó, Adjuntam l'enllaç a aquesta altra visita ja que s'explica què és la Gp9.
http://ralfilauren.blogspot.com.es/2016/01/visita-les-bodegues-mauro-vi-de-la.html
També adjuntam l'enllaç a la pàgina web de la bodega:
http://www.arzuaganavarro.com/
Començarem dient que la bodega es situa damunt un turonet des d'on es veuen infinitat de vinyes, no totes de la bodega però que ajuden a oferir una vista preciosa als visitants.

Vam arribar a l'imponent edifici, un enorme hall ple de gent, de seguida ens atenen i començam la visita agafant el cotxe i desplaçant-nos a la finca La Planta, observam algunes vinyes de la propietat però el gran atractiu són els cérvols i porcs senglars que tenen. Tornam a la bodega per visitar-la, tastar dos vins de la mateixa i aprofitam per dinar al seu restaurant on degustarem un civet dels cérvols de la finca La Planta.


Ens sorprèn l'explicació de les condicions climàtiques de la zona de Ribera de Duero, estius molt calorosos i poc plujosos i hiverns molt freds encara que també secs, en general a la zona hi ha baixa pluviometria i entre l'estiu i l'hivern hi ha un desfassament de tempertara brutal. És un clima mediterrani però de caràcter continental molt a prop del cantàbric. Aquestes condicions són perfectes per al cultiu de la vinya i dóna una singularitat als seus vins indiscutible. A part que la varietat Tempranillo o Tinto Fino com s'anomena allà, necessita d'un clima fresc per obtenir elegància i acidesa però també un clima calurós per assolir sucres i pell gruixada que li confereix el seu color obscur tant característic, aquestes dues premisses conflueixen de la millor forma en l'altura de la zona de la Ribera del Duero.
Començam la visita pel celler on ens expliquen tot el procés i podem passejar per les diferents dependències. Curiositats, fèien proves amb bótes de roure espanyol.

Me va agradar molt l'explicació de l'elaboració del vi de la Col·lecció Amaya Arzuaga (filla de la família i prestigiosa dissenyadora de moda) on utilitzaven una part de la rapa del raïm.
Vam visitar la part de la selecció familiar, adjunt fotografia;


Llavors vam anar al hall on vam poder assistir a la cata de dos vins de la bodega, l'Arzuaga Criança 2011 i el Pago Florentino, aquest darrer no és de la mateixa bodega però sí del mateix grup, aquesta bodega està a la zona de Toledo (Ciudad Real), també de la varietat Tempranillo que allà es diu Cenzibel.
http://www.pagoflorentino.com/

Adjunt les notes de cata que tenim al bloc dels dos vins esmentats:
ARZUAGA CRIANÇA 2011: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2014/11/arzuaga-crianza-2011.html
PAGO FLORENTINO: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2014/11/pago-florentino.html
Adjuntam la nota de cata del vi LA PLANTA, el vi elaborat de la finca on tenen els cérvols i porcs senglars, no el vam beure durant aquest viatge però sí que és de la mateixa bodega:
LA PLANTA: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2014/09/la-planta.html
Acabarem dient que la visita va acabar amb un magnífic dinar al restaurant de la bodega, pròximament farem una entrada al bloc més específica d'aquest dinar, de moment penjam una fotografia del mateix a mode de comiat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada