dimecres, 11 de novembre del 2015

MALBEC



És una varietat originaria del sud-est de França, en concret de la zona de Cahors, aquesta va viatjar fins a sud-amèrica, sobretot Argentina i Xile, on l'han sabuda popularitzar. Avui dia hi ha un resorgiment de la versió francesa, hi ha una gran diferència entre els malbec argentins i els francesos, atès que és una varietat molt plàstica, el que significa que varia molt amb el terroir.
Els malbec francesos tendeixen a tenir molta estructura, tanins ferms i molt color els anys secs, mentre que el gra tendeix a inflar donant vins diluïts els anys plujosos. A diferència d'aquests els malbec argentins tendeixen a ser molt més afruitats, amb tanins madurs i un final vellutat.

L'aroma varietal és a prunes, violetes, àmbar. També es pot trobar: tabac, pell, xocolata, trufes, cafè, vainilla, àmbar, anís, cassís, móres, cireres, gerds, violetes, menta.
Els copatges habituals són amb Merlot i Cabernet Sauvignon, també amb Gamay.


PRINCIPALS VINS TASTATS D'AQUESTA VARIETAT:
LUIGI BOSCA MALBEC (ARGENTINA): http://ralfilauren.blogspot.com.es/2010/10/luigi-bosca-malbec-argentina.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada