dilluns, 26 de desembre del 2011

BEAUJOLAIS NOUVEAU

BEAUJOLAIS NOUVEAU és un vi negre realitzat amb raïm Gamay produït a la regió de Beaujolais de França. És el més popular vi novell, fermentat durant només unes poques setmanes i després llançat oficialment al mercat el tercer dijous de novembre. Aquest "Dia de Beaujolais", o "Dia del Beaujolais Nouveau" és objecte d'un gran màrqueting pels productors, amb carreres per aconseguir col · locar les primeres ampolles de la collita en diferents mercats.
Beaujolais nouveau és un vi de color rosa-porpra que és particularment lleuger, fins i tot per al que és normal en el vi de Beaujolais. El mètode de producció cerca que hi hagi molt poc taní, i el vi es pot veure dominat pels aromes afruitats, sobretot de bananes i gotes de pera. Aquests són subratllats per la freqüent recomanació de servir el vi lleugerament fresc, a aproximadament 13 ° C (55 ° F).
Molts crítics de vi critiquen a aquests vins "simples" o "immadurs" comercialitzats com Beaujolais nouveau. La crítica de vi Karen MacNeil ha comparat beure Beaujolais nouveau amb menjar massa de galetes
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada