diumenge, 26 de març del 2023

SICUS VEL-OX 2015

Eduard Pie és l'humil viticultor de Sicus, Eduard elabora vins amb la màxima de que aquests siguin sincers al seu origen, al seu terrer, a Bonastre; el Massís de Bonastre és una extensa zona muntanyosa que s’interposa entre les planes de l’Alt Camp i el Baix Penedès, un mar i muntanya mediterrani.

A Sicus acompanyen la vinya amb la màxima harmonia, tot entenent que totes les altres espècies són necessàries per aquest equilibri ecosistèmic. Així practiquen una viticultura sostenible i respectuosa amb el medi ambient, escolten la terra, orgànica, sense utilitzar herbicides i tampoc insecticides, afavorint la biodiversitat d’animals, insectes i plantes.

Els vins de Sicus es defineixen per la seva sinceritat, la seva frescor, finor i la seva tensió en forma d'acidesa tallant.

Aquest Sicus Vel-Ox 2015 està elaborat amb el raïm macabeu, és una producció limitada, tot allò que dona la vinya Les Solanes, ceps sembrats fa uns 45 anys i arrelats a un sòl llimós de naturalesa calcària, moderadament bàsic i molta profunditat.

Raïms veremats a mà, vinificats en mode d'infusió, fermentació de raïms sencers (amb rapa) durant 1 any, tot seguit s'inicia una criança biològica en bota durant 18 mesos i en oxidativa fins a l’embotellat; tatuat amb vel de flor i oxigen.

Aquest vi és una mirada al passat, un homenatge als orígens, a la tradició de diferents generacions gairebé desaparegudes; una simbiosi entre present, passat i futur. “Si el vi és la colònia, el ranci és l’essència”.

Color ambre amb tons ataronjats amb el rivet verd-blavós, net i brillant.
En nas d'inici hi trobam notes clares de vi oxidatiu, les primeres notes que sorgeixen són les terroses i les d'albercoc sec, encarabassat, un toc exòtic de gingebre i nispro amb un rerefons de fruits secs.
En boca tot d'una hi destaca la frescor amb una acidesa intensa i unes notes amargues delicioses, gran equilibri entre fluidesa i sensació greixosa, impacte principalment a la part interior de la boca però acaba fent pessigolles a la punta de la llengua, et fa salivar i et convida a beure amb alegria.

https://sicus.cat/ca
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada