diumenge, 19 de març del 2023

ANTOINE LIENHARDT COTE DE NUITS-VILLAGES AUX VIGNOTTES 2018

Antoine és la quarta generació d'enòlegs de la família Guyot-Lienhardt, va agafar les regnes del celler a l'any 2011 i va veure el seu somni convertit en realitat, cultivar vinyes i fer vi a la Borgonya, Antoine treballa la vinya com un ambientalista acurat i atent per preservar el sòl i la vida biològica de les seves vinyes i l'ecosistema circumdant.

La Côte de Nuits es troba a la meitat Nord de la regió de Borgonya, s'ha especialitzat en vins negres elaborats principalment de Pinot Noir com és el cas d'aquest Villages Aux Vignottes. és una zona muntanyosa de clima continental fred on hi predominen els sòls calcaris poc profunds. Comblanchien és una zona un poc menys valorada dins la Côte de Nuits, per això tenim preus més continguts i possibilitat de descobriment ja que està un poc més fora del radar dels fanàtics de la Borgonya.

Després de collir un preciós raïm de pinot noir, Antoine vinifica aquest vi fent una maceració semicarbònica de raïm sencer en dipòsit d'acer inoxidable, fermentació amb llevats autòctons i sense sofre afegit a la vinificació; les maceracions són suaus i l'extracció gens agressiva. Posteriorment el vi té un any de criança en bóta, un 10% de les quals són noves; un toc de sofre afegit a l'embotellat final.

A la vista tenim un vi color vermell cirera amb el rivet porpra, de capa mitjana-alta, net i brillant.

En nas hi destaquen les notes de fruita vermella i negra, maduixa, gerd i grossella amb un punt vegetal de rapa; podem gaudir d'un rerefons lleugerament fumat, un xic carni i terrós, també hi trobam unes atractives notes de flors liles, violetes.

En boca és ric i opulent, musculós, lleugerament amarg i amb un punt dolcenc, present i persistent, un perfil més potent que refinat de la pinot noir, podem dir que és un vi rústic que es mostra franc i amb un impacte en boca destacable, salí.


NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER.
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada