INGREDIENTS (PER 10 PERSONES):
PEL BROU:
- 3 litres d'aigua (millor 4 per tenir reserva).
- Els ossos de l'ovella (i un poc de bou, si es pot)
- Porro, tomàtiga, ceba i sal.
PER LA CARN:
- 1'5 quilograms de carn d'ovella tallada a daus petits (150 grams per cap). Cal llevar el greix.
- Oli per sofregir.
- 1 ceba ben picada.
- 3 cullerots de brou.
- Vi negre.
- Sal i pebre bo.
PER LA PICADA:
- 2 tomàtigues de ramellet torrades.
- 1 gra d'all torrat.
- 1/4 de pebre vermell torrat.
- 1 pebre coent.
- Tot ben capolat i picat.
PER ALS FIDEUS:
- 500 grams de fideus Bendinat 4 de Porreres.
ELABORACIÓ:
- Sofregim la carn amb un poc d'oli. Quan hagi amollat un poc d'aigua hi afegim la ceba ben picada.
- Quan la ceba estigui un poc cuita hi tiram un tassó de vi fins que s'evapori.
- Salpebram.
- Hi afegim 3 o 4 cullerots de brou i seguim coent fins que la carn sigui molt fluixa. Podem estar hores. Millor fer-ho el dia abans de fer els fideus.
- Rectificar de sal i pebre.
- Quan la carn sigui ben cuita hi afegim la resta de brou. 3 litres. Millor tenir-ne de reservat.
- Hi tiram la picada.
- Ho duim a ebullició.
- Tiram els fideus. Han de bullir 15 minuts i reposar.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada