diumenge, 29 de setembre del 2019

FIDEUS DE LLAMPUGA

INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 2 llampugues (depenent del tamany).
- 2 cebes.
- 8 tomàtigues de ramellet.
- 4 grans d'alls.
- La polpa d'una nyora.
- Julivert.
- 3 litres d'aigua.
- 300 grams de fideus 4 (Bendinat).
- Picada d'all i julivert.
- Sal, pebre bo i pebre bord dolç i coent.

ELABORACIÓ:
- Començarem fent el brou.  Tallam els caps i les coes de les llampugues. Llevam els lloms a daus i els reservam. Posam els caps, les coes i les espines al forn i les rostim (hi podem afegir algun altre peix per donar-li un poc més de sabor, en treure del forn hi posam un poc d'aigua perquè no s'aferri tant el peix. Llavors feim una reducció de vi dolç (mistela) i vi sec (ranci). El tenir aquesta reducció feta hi afegim les espines rostides amb la gelatina que hauran deixada. Llavors tenim triturades les cebes, els alls, les tomàtigues, la nyora, el julivert, pebre bo i el pebre bord dolç i coent, llavors ho afegim a la mescla. Tenim l'aigua bullint i ho afegim. En arrencar el bull ho allargam 20 minuts. Miram com està de sal.
- Una vegada tenim el brou fet, l'escalfam i hi tiram els fideus, han de coure només 10 minuts. Seguidament hi posam els daus de llampuga i una bona picada d'all i julivert.
Aquests fideus han de ser un poc coents, si no els hi volem fer tots hi afegim cada comensal pebre bord coent al gust. També hem de dir que ens agraden espessos però això va al gust de cada casa.
Bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada