INGREDIENTS:
- 4 albergínies.
- 1 gra d'all.
- 2 pebres verds tendres.
- Sal i pebre bo blanc.
- Oli d'oliva.
- Formatge per gratinar.
ELABORACIÓ DE LES ALBERGÍNIES A LO POBRE.
- Tallam les albergínies en 3 o 4 porcions de per llarg depenent del tamany. Més o manco una per persona.
- Les posam a bollir dins una olla amb aigua i un poc de sal.
- Anam picant un all i pebre verd.
- Quan les albergínies són cuites les deixam refredar un poc, hi posam sal i pebre bo blanc i les enfarinam.
- Posam les albergínies dins una safata de forn, hi posam a sobre l'all i el pebre verd, un raig d'oli d'oliva per sobre i ratllam formatge, a nosaltres ens agrada molt emprar Idiazábal o un maonès curat.
- Enfornam a 160º fins que siguin cuites i ben confitades. Podem gratinar un poc el formatge a la part final de la cocció.
- INGREDIENTS PER AL PESTO DE TOMÀTIGA SECA.
- 150 grams de tomàtigues seques.
- 1 cullerada de tàperes.
- 1 cullerada de moraduix.
- 10 fulles d'alfabeguera.
- 25 grams d'ametlles torrades.
- 10 grams de pinyons torrats.
- 100 mil·lilitres d'oli d'oliva verge.
- 1 gra d'all.
- 10 mil·lilitres de vinagre.
ELABORACIÓ DEL PESTO DE TOMÀTIGA SECA.
- Hidratam les tomàtigues amb aigua.
- Després les eixugam bé.
- Llavors torram els fruits secs en cas de no estar-hi.
- Finalment mesclam tots els ingredients dins una batedora.
- Podem donar un toc personal amb unes gotetes de diferents salses: soja, Lea Perrins, Espinaler, Tabasco...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada