dimarts, 4 de novembre del 2014

SALSA DE MAGRANES AGRES

Bones! dissabte passat vam tenir un sopar de porcella rostida al forn de llenya, vam decidir acompanyar-la amb salsa de magranes agres, una recepta medieval i que sobretot s'usava tradicionalment per maridar amb la porcella rostida de nadal.
En primer lloc podem veure les magranes agres, recordau que els magranes agres són els "bords" o silvestres que hi ha per les voreres.
Per obrir boca també penjarem una foto de la porcelleta!! Mmmmmmmm!!!

La recepta la vam treure de l'interessantíssim bloc BOJOS PER LA CUINA:
http://www.bojosperlacuina.com/

El primer que vam fer va ser desgranar les magranes, les vam xepar pel mig i llavors amb una massa de murter copejant-les van anar caient els grans



La veritat és que els colors que ofereix la magrana és un regal per la vista... però alerta amb les taques!


Després les hem de triturar, jo ho vaig fer amb una batedora i va anar molt bé ja que molts de pinyols no es van capolar!!

Llavors s'ha de colar intentar extreure el màxim de suc!!!

Una vegada extret el suc ja tenim la base de la recepta, tot seguit els ingredients:
- 350 grams de suc de magrana agre.
- 100 grams de sucre blanc.
- 100 grams de vi negre.
- 1 branqueta de canyella.
- 2 llavors de clau.

Es posa tot a bullir i ho ha de fer més o manco fins que s'evapori la meitat de la mescla, s'ha de tenir en compte que quan refreda s'espessa una miqueta. La textura ha de ser de salsa no de confitura, més bé líquida però amb certa consistència, a mi me va servir de referència agafar una cullerada i deixar la refredar i també quan en calent buidam la cullera que ens quedi la salsa enganxosa. La veritat és que vam aconseguir la fluïdesa correcte i va ser mel...


2 comentaris:

  1. Ho estic provant de fer amb magranes de marge. A veure com surt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Disculpa però sempre m'oblido de mirar els comentaris i per tant de respodre. Suposo que les magranes de marge són les mateixes que les que nosaltres coneixem com a magranes agres. Com tu dius estan als marges, en estat silvestre i són menys dolces i més agres que les magranes convencionals. Com et va sortir? Jo enguany n'he tornat a fer però no hi he posat el vi negre, en canvi hi he posat una copeta de vi ranci, una de mistela i una de vinagre de poma seguint una altra recepta antiga que em van comentar.

      Elimina