diumenge, 21 de setembre del 2014

MONASTERIO DE CORIAS (CANGAS DE NARCEA, ASTÚRIES)

Emmarcada dins el nostre viatge a Astúries durant l'estiu del 2014, vam realitzar la visita a la bodega del Monasterio de Corias, avui dia el monestir està dins la xarxa de paradors nacionals i funciona com a hotel, la bodega estigué uns 10 anys dins el mateix i ara està dins els seus terrenys i algunes de les seves vinyes també. Aquesta que veim és una vinya petita just enfront de la bodeba.


Ens va rebre una al·loteta molt simpàtica i poc a poc van arribar els demés visitant, la gran majoria hospedats al monestir. Ens va fer una visita guiada per la bodega i ens va fer un tast del procés de vinificació que duen a terme.
La majoria de les vinyes són de pagesos que els hi venen el raïm o els arrendes les vinyes. Ens va sobtar el tema de les temperatures ja que allà gairebé no han d'utilitzar el fred ja que les temperatures són més baixes. Ens van explicar que antigament hi havia moltes vinyes y que el vi era venut a gent d'altres comunitats com per exemple Madrid, els familiars llunyans anaven a ajudar i emparaulaven la data d'un any per l'altre, com a curiositat a cada tira hi havia un cep o dos de raïm blanc que era per menjar el dia de la verema o bé per endur-se'n com a present els veremadors.
Els habitants de la zona es decanten pel vi negre encara que per ser una zona freda pareix que aniria millor produir vi blanc. S'ha de dir que el vi de cangas no tenia gaire bona fama ja que era vi tradicional i no es cuidava gaire el procés, però amb la renaixença de les bodegues aquestes han apostat per la qualitat i podem afirmar que és així.
La bodega treballa amb varietats antigues i una d'introduïda, el raïm "mencía", varietat negre de la zona del "Bierzo" de la zona de Lleó que està molt pròxima a Cangas de Narcea. La varietat blanca és l'"albarín" blanc i és pròpia de la zona, els vins són molt afruitats i en destaca l'acidesa un xic extrema degut al clima fred. Pels vins negres, a banda de la varietat "mencía, utilitzen varietats recuperades com la "carrasquín", l'"albarín" negre i com a curiositat el "verdejo" negre que s'emparenta amb el "verdejo" blanc amb el que s'elaboren els vins de Rueda.
Nosaltres vam comprar el vi ESCOLINAS CARRASQUÍN, fet amb aquesta varietat anomenada "carrasquín" que és la més potent de les que manegen, a una altra entrada en podreu trobar una nota de tast.
Ens va encantar la visita i també el vi, totalment recomanada va visita i degustació els vins d'aquesta petita però gran bodega.

http://www.monasteriodecorias.es/
http://www.bodegamonasterio.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada