dissabte, 26 de maig del 2012

GELAT DE LLET MERENGADA

Ahir vam adquirir la geletera del lidl, per 22 euros ens ofereix la possibilitat de fer un gelat casolà de primer qualitat, tot seguit en podeu veure la imatge:
La nostra primera recepta de gelat posada en pràctica és la següent: GELAT DE LLET MERENGADA, que cal dir que és un dels nostres preferits.

INGREDIENTS:
280-300 grams de llet (després d'infusionar-la  n'utilitzem uns 265 grams), 250 grams de nata (35% MG), la pell de dues llimones, 1 branqueta de canyella i 65 grams de sucre(el sucre pot ser gruixut perquè va dissolt, en altres receptes de gelat si no va infusionat millor utilitzar el sucre en pols).

ELABORACIÓ:
Posa la llet en un cassó amb el sucre, la canyella i la pell d'una llimona sense la part blanca. La pell de l'altre llimona rállala abans de fer el gelat. Porta la llet a ebullició i després baixa el foc, infusiona durant cinc o deu minuts movent de tant en tant amb una espàtula o cullera de fusta i retira del foc.

Deixa refredar a temperatura ambient i després refreda a la nevera almenys durant quatre o sis hores, ja que per fer el gelat a la geladora, convé que els ingredients estiguin ben freds. Abans d'introduir la llet merengada a la nevera pots barrejar ja amb la nata i la pell de llimona ratllada, nosaltres ho vam fer després, però igualment la nata ha d'estar a la nevera perquè estigui ben freda.



Aquest és el resultat final...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada