dissabte, 25 de juny del 2022

EDUARDO TORRES ACOSTA VERSANTE NORD BIANCO 2019

 

Curiosa història la d'aquest tinerfeny, Eduardo Torres Acosta, de família vinícola, amb estudis agraris i enològics, va emigrar a Sicília per veremar amb Arianna Occhipinti, d'ella m'agraden fins i tot el seu caminar; no m'estranya que quedés enamorat de l'illa i decidís emprendre-hi una aventura vitivinícola.
Arrecerat per l'Etna, Eduardo embotella ceps arrelats en cendres volcàniques. El raïm, un 50 per cent de minnella i un altre 50 per cent d'altres varietats autòctones (carricante, catarratto, inzolia i grecanico). Entre les vinyes velles de Nerello Mascalese sempre s'amaguen entre un 10 i un 15 per cent de ceps de raïm blanc que utilitza per armar aquest cupatge albí. Els raïms de les 5000 ampolles d'aquesta anyada 2019 van macerar amb les pellofes durant 2 dies abans de l'inici de la fermentació alcohòlica que va arrencar de forma espontània, tot aquest procés es va dur a terme sense control de temperatura. El vi va dormir en dipòsits de formigó i botes antigues abans de ser capturat per vidre i suro natural.

Color groc daurat amb rivet d'or blanc, net i brillant.

Al nas és eminentment cítric, aranja i llimona, se sent acompanyat de fruites grogues, pruna japonesa i nispro amb rerefons d'encarbassat i mel. Cal definir-lo com un vi profund, salí i controvertidament mineral, aromes de guix amb un toc fumat i terrós; tènues notes balsàmiques acaben de configurar la paleta olfactiva d'aquest vi meravellós.

En boca té una entrada perfumada, lleugera i sedosa, plàcid i assossegat, mediterrani. Càlid sense ser ardent, acollidor, convida a jugar amb ell dins la boca, se situa principalment al llit del paladar, la seva part amarga vibra amb emoció per al nostre delit.


https://eduardotorresacosta.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada