diumenge, 18 d’octubre del 2020

BUNYOLS DE VENT



Aquesta és una elaboració molt típica a Mallorca, sobretot per les verges encara que hi ha altres tipus de bunyols. Tot seguit vos adjuntam la recepta.

Ingredients:

- 1 tassó de llet.

- 1 tassó d'aigua.

- 2 cullerades soperes de sucre.

- 1 cullerada de cafè de bicarbonat.

- 2 tassons de farina de força.

- 5 o 6 ous (depèn del tamany).

Elaboració:

- Posam a escalfar la llet, l'aigua i el sucre, anam remenant fins que arrenca el bull.

- Llavors hi posam el bicarbonat i remenam.

- Tot seguit hi afegim la farina. Anam mesclant enèrgicament, és complicat de remenar.

- Ho deixam refredar dins un bol.

- Quan sigui fred hi posam els ous. La quantitat depèn del tamany. La textura de la pasta no ha de ser ni clara ni espessa.

- Posam oli a escalfar per fregir-los.

- Feim unes bolletes amb l'ajuda de dues culleres i les posam dins la paella per fregir.

- Retiram en ser ben rossets.





- Es solen menjar mullats amb sucre o amb mel. Una altra opció és farcir-los, en aquest cas els vam farcir de crema pastissera casolana, tot seguit teniu l'enllaç de la recepta. És molt típic menjar-los amb algun vi dolç.



http://ralfilauren.blogspot.com/2020/06/crema-pastissera.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada