dissabte, 3 d’octubre del 2020

VINIFICACIÓ VI NEGRE 2020

Aquesta anyada crec que hem endevinat el dia de la verema, pareix que el raïm tenia una bona maduració fenòlica, pell molt fina, pinyols marronosos, dolcenc en tast, pinyols que es masteguen amb facilitat sense deixar sensacions de verdor...

Molt bona collita pel que fa a la qualitat, un poc escassa de quantitat ja que vam agafar massa sirà per fer el claret i no hem pogut afegir el mantonegro que era encara un poc verdós.


 La vinificació tradicional que feim aquests darrers anys. Un 10% de grams sencers i rapa. Aquesta anyada no hi em posat una part de grans sencers separats de la rapa. Capolam, posam en dipòsit, sulfitam i 2 dies a 16 graus centígrads. Aquesta anyada no vam haver d'acidificar degut als valors que vam obtenir. Aquí en teniu les dades: 1092 de densitat el que equival a 12'4º d'alcohol probable, PH 3.49, 7,2 d'acidesa expressada en àcid tartàric.






Després dels 2 dies pujam la temperatura a 22º C, ja havia arrencat la fermentació alcohòlica, esperam a que aquesta acabi, premsam i posam dins dipòsit sense sulfitar. En un dies hi posam bacteris làctics per ajudar a la fermentació malolàctica, esperam uns dies a veure si s'ha adonat aquesta i sulfitam ja que el vi està desprotegit.

Com cada any, 2-3 tramelsades amb les degudes sulfitades i embotellat... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada