dijous, 16 d’abril del 2020

PASTA PER FER PIZZA

Aquesta és una altra elaboració facilitada pel gran Xavier Torres Mas. En primer lloc parlarem de farina, a Mallorca solem dir farina de força (paquet blau) i farina fluixa (paquet vermell), aquesta força ve donada per la proteïna, si consultam  les dades dels paquets ho podrem veure; la de força posa 11 grams i la fluixa posa 8'3 grams, per tant si volem consultar la "força" d'una farina ja sabem on hem d'anar. Entre 9 i 11 seria farina mitjana, farina panificable i més d'11 grams ja seria considerada una farina forta.
RECEPTA:
- 320 grams de farina de força mitjana.
- 60 grams de semolina de blat.
- 20 grams de farina de força.
- 220 grams d'aigua.
- 8 grams de sal.
- 4 grams de llevadura fresca.
S'ha de dir que la mesura d'aigua és orientativa ja que dependrà de la capacitat d'absorció de les farina. Per exemple si empram la Caputo italiana té més capacitat d'absorció i hauríem de posar-hi més aigua.
Amb aquesta quantitat podrem fer una pizza grossa o dues de mitjanes. Es pot congelar la pasta sense cap problema, en haver de tornar-la emprar s'ha d'atemperar degudament.

Ho mesclam tot, primer l'aigua, la sal i el llevat, finalment les farines. Després treballam un poc la pasta.
Ho deixam reposar dins la gelera unes 48 hores tapat amb paper film. Aquest temps pot anar de 24 a 72 hores. Aquesta fermentació llarga i repòs llarg dins la gelera farà que la malla de gluten sigui forta però extensible.

Així ho tendríem després d'haver passat aquestes 48 hores dins la gelera tapat amb paper film.
Llavors posam un poc de farina i semolina a la superfície de treball, anam estirant i donant forma a la pasta. Ho posam damunt una paper de forn. A tot això tendrem el forn pre-escalfat a màxima potència.

Si feim una pizza primeta no és necessari picar-la amb una forqueta. En cas de fer-la gruixada com és el nostre cas ja que ens agrada així, en tenir la pasta estirada la podem picam amb una forqueta per aconseguir una cocció més homogènia de l'interior de la pasta.
Llavors es tracta de posar els ingredients damunt la pasta, això ja va al gust del consumidor.
Finalment arriba el moment d'enfornar, tenim el forn pre-escalfat a la màxima potència i si és possible amb el ventilador, agafam un llibre gros i gruixut com per exemple un Atles, hi posam la pizza amb el paper de forn a sobre. Tenim la safata del forn calenta dins el forn a la part superior del forn, hem de posar la pizza a la part de baix del forn per simular que sigui "a la pedra", aquesta cocció la durem a terme uns 3-4 minuts perquè la part baixa de la pizza faci aquest efecte.
Finalment, transcorreguts aquests 3-4 minuts, passam la pizza a la safata del forn i la coem a la part mitjana del forn fins que trobem que sigui cuita.

Bon profit! Aquí teniu el resultat final!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada