dilluns, 2 de març del 2020

GALTOTS DE VEDELLA A LA XOCOLATA

INGREDIENTS:
- 4 galtots de vedella.
- 2 cebes (ceba blanca mallorquina).
- 1 porro.
- 2 pastanagons.
- 2 tomàtigues de ramellet.
- 1 ramet de farigola.
- 1 fulla de llorer.
- Farina de blat de les índies (maizena).
- Vi negre.
- Aigua.
- Sal de cocó.
- Pebre bo.
- Mel.
- Xocolata.
- Xítxeros.
- Una mica de mantega.
- Un xic de sucre.

ELABORACIÓ:
- En primer lloc s'han de posar els galtots dins aigua amb gel per netejar i llevar la sang de l'interior. Els posam una mitja horeta i llavors els aixugam bé amb paper de cuina.
- Posam sal i pebre als galtots.
- Els enfarinam amb la farina de blat de les índies.
- Els fregim dins la mateixa cassola que llavors emprarem per cuinar. Han de quedar be rossos.
- Reservam els galtots.
- Llevam un poc d'oli i començam a sofregir la ceba, el porro i el pastanagó.
- Quan tenim la sofrit cuit hi afegim un poc de tomàtiga de ramellet ratllada. Hi afegim un xic de sucre per llevar l'àcid de la tomàtiga.
- Llavors passam el sofrit pel "túrmix".
- Afegim el sofrit capolat dins la cassola i hi afegim la part líquida. 1 part de vi negre per 3 parts d'aigua.
- Hi afegim una fulla de llorer i el manadet de farigola.
- Quan aixeca el bull hi afegim els galtots.
- La part líquida ha de tapar els galtots. Hem de pensar que amb la cocció s'evaporà bastant i s'anirà espessint la salsa.
- Deixam coure fins que estiguin ben fluixos els galtots. Es pot fer de forma tradicional o amb l'olla a pressió, en aquest cas en uns 45 minuts estarà llesta la cocció.
- Si la salsa ens ha quedat un poc massa líquida la podem reduir un poc, llevam els galtots, la reduïm i llavors hi afegim els galtots per acabar el plat.
- Al final de la cocció hi afegim els xítxeros.
- El toc final és una mica de mel, un poc de xocolata (sense passar-se que ens pot amargar el plat en excés) i una mica de mantega per donar lluentor a la salsa.

Podem acompanyar el plat amb puré Robuchon. Al següent enllaç hi trobareu la recepta:
https://ralfilauren.blogspot.com/2020/03/pure-robuchon.html
En aquest cas vam cercar l'harmonia d'uns dels nostres vins preferits: Cható Paquita.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada