diumenge, 1 de març del 2020

PURÉ ROBUCHON



INGREDIENTS:
- 1 quilogram de patates. Ratte o Parmentine.
- 250 grams de mantega ben freda.
- 25 centilitres de crema de llet (o llet sencera o una mescla d'ambdues).
- 1 cullerada de creme fraiche.
- Sal de cocó.
- Pebre bo blanc.

ELABORACIÓ:
- Pelam les patates i les posam a bullir amb un poc de sal i tapades d'aigua. Les tallam a daus per tenir més bon coure i després treballar.
- Tallar la mantega a daus i reservar-la dins la gelera.
- Quan les patates estan cuites les colam i les treballam amb una forqueta, hi anam afegint la sal de cocó perquè s'integri millor.
- Dins una cassola a foc lent hi afegir el puré que hem elaborat amb la forqueta, aquesta acció és perquè perdi la humitat, ho anam treballant amb una vareta de cuina.
- A poc a poc hi anam introduint la crema de llet (o llet), la mantega i la creme fraiche.
- Ha de quedar una mescla molt fina. Hi ha gent que li agrada encara més fina i ho passa per un colador o ho treballa abans amb un passapuré però a nosaltres ens agrada no tant fi.
- Al final hi posam un poc de pebre bo blanc acabat de moldre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada