diumenge, 1 de març del 2020

FRICANDÓ AMB MÚRGOLES

En primer lloc volem dir que la recepta està agafada del nostre bloc de cuina preferit: CUINA CINC. Adjuntam l'enllaç. A partir d'aquí hi hem afegit el nostre toc personal.
http://cuinacinc.blogspot.com/2016/03/fricando.html

INGREDIENTS:
- 12 bistecs de vedella, en concret de la peça anomenada llata.
- Farina per arrebossar la carn.
- 2 cebes (ceba blanca mallorquina).
- 2 tomàtigues de ramellet (ratllades).
- Sal de cocó.
- Pebre bo.
- Pebre bord.
- Licor de palo.
- Vi ranci.
- Oli d'oliva.
- Brou de verdura (lleuger).
- Aigua.
- Múrgoles.

Tot seguit podem veure imatges de la carn. A nosaltres ens encanta. Com podeu veure té una veta gelatinosa al mig, és una peça que queda molt melosa per fer aquest tipus d'elaboracions.


ELABORACIÓ:
- Posam sal i pebre bo a la carn. L'enfarinem i la fregim fins que quedi ben rossa. Reservam.
- Llevam l'excés d'oli de la cassola de fregir la carn i hi sofregim la ceba.
- En estar ben cuita hi afegim una mica de licor de palo i el vi ranci.
- Quan s'hagi evaporat hi afegim la tomàtiga ratllada i el pebre bord.
- Ho acabam de sofregir.
- Llavors ho passam pel túrmix amb l'ajuda de mig litre de brou de verdures.
-  Hem tengut les múrgoles (seques) rehidratant-se durant mitja hora amb aigua calenta. Les reservam i aprofitam l'aigua.
- Dins la cassola hi possam el sofrit amb el brou de verdures, l'aigua de les múrgoles i un poc més d'aigua.
- Quan aquesta mescla líquida hagi arrencat el bull hi afegim la carn.
- Hi posam també una fulla de llorer.
- Esperam a que torni a bullir, llavors posam la tapa a la cassola i que es cogui lentament fins que la carn sigui tendre.
- Un 10 minuts abans d'aturar el foc hi afegim les múrgoles.
- Podem acompanyar el plat amb arròs, patates fregides... en aquest cas ens hem decidit per fer un puré Robuchon. Trobareu també la recepta al blog.
http://ralfilauren.blogspot.com/2020/03/pure-robuchon.html
Tot seguit adjuntarem algunes fotografies de l'elaboració.




En aquest cas ens hem decidit per acompanyar aquest plat d'un vi molt especial, un Amontillado Viejo Vos de Delgado Zuleta. Ha estat una gran harmonia.










1 comentari:

  1. Moltes gràcies Ralfi,
    T'ha quedat sensacional :)
    Moltes felicitats i molt agraïda
    Fina

    ResponElimina