En primer lloc s'ha de dir que la recepta original és per 50 litres, nosaltres la vam adaptar a la meitat per fer 25 litres de vi base i ens donarà lloc a unes 31 botelles.
1.- PREPARACIÓ 1 DE LA LLEVADURA (1 dia abans). 50 cc d'aigua, 4 grams de sucre i 3 grams de llevadura. Pujam la temperatura de l'aigua fins a 38ºC, llavors hi afegim el sucre i finalment la llevadura).
2.- PREPARACIÓ 2 SUCRES-LLEVADURA (1 dia abans). 50 cc d'aigua, 50 cc del vi base i 25 grams de sucre.
PREPARACIÓ 3 CLARIFICANT (1 dia abans). 60 cc d'aigua, 3 grams de bentonita. S'ha d'anar agitant 2-3 pics per dia.
PAS FINAL DIA ANTERIOR. Uns 40 minuts després de preparar les mescles 1 i 2 es mesclen i es deixen un dia a una temperatura d'uns 20ºC.
PAS FINAL UN DIA DESPRÉS. Ho mesclam tot, 24 litres de vi base, 580 grams de sucre, les mescles 1 i 2 que ja tenim juntes i finalment la mescla 3.
Ara ja només queda mesclar bé, omplir botelles, tapar i esperar a que déu li do l'amaina!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada