dilluns, 12 de febrer del 2018

MENORCA GASTRONÒMICA

Obrim aquest post en homenatge a la cuina menorquina. Aquest és un recull  d'informació que hem anat acumulant preparant la nostra darrera sortida a l'illa de Menorca.
En primer lloc volem mostrar la nostra enveja sana per l'existència d'aquesta Associació anomenada Fra Roger que intenta recollir i divulgar la gastronomia i la cultura menorquina.
Francesc Roger va néixer a Ciutadella l’any 1704. Ingressà com a frare franciscà al convent de Sant Francesc i, probablement, fou aquí on aprengué l’ofici de cuiner durant els anys de joventut. El 1741 aconseguí el grau de predicador i, més endavant, fou president del convent (1748 – 1752). Des de 1761 fins l’any de la seva mort, el 1764, exercí de pare guardià, màxima autoritat de la comunitat local. “Art de la cuina” és l’obra que escriví, fruit de l’experiència i dels coneixements acumulats al llarg dels anys que exercí com a cuiner.
http://www.gastronomiamenorquina.com/
En segon lloc volem fer notar una iniciativa molt interessant que ha sorgit des de Menorca, en concret des de Sa Cooperativa del Camp, avui dia s'està intentant ampliar a les diferents illes de la nostra comunitat. Aquest projecte s'anomena Farmers & Co i neix amb la vocació d'unir els productors del camp per comercialitzar els seus productes a mode de franquícia. Ja hi ha algunes cooperatives agrícoles de la resta d'illes que estan estudiant la possibilitat de formar part d'aquest interessant projecte cooperatiu. Aquesta iniciativa va ser guardonada l'any 2017 amb el Premi Nacional al Petit Comerç convocat pel Ministeri d'Indústria, Economia i Competitivitat.
http://www.farmersandco.es/
En darrer lloc volem adjuntar tot un seguit de restaurants que ens han recomanat, hem consultat diferents fonts però la que més valoram és la d'en Bep Al·lès Salvà, reconegut escriptor gastronòmic amb articles i llibres publicats sobre la cuina de l'illa veïna.
LLISTAT DE RESTAURANTS.
L'IMPRESCINDIBLE: SA PEDRERA DE'S PUJOL (TORRET-SANT LLUÍS).
http://www.sapedreradespujol.com/
L'ESTRELLAT: MON RESTAURANT (CIUTADELLA).
http://www.monrestaurantfonda.com/
EL REI DE LA LLAGOSTA: CAFÈ BALEAR (CIUTADELLA).
http://www.cafebalear.com/ca/
LA CALDERETA: ES PORT (FORNELLS).
NO HEM TROBAT ADREÇA WEB.
EL GRUP DE BÀSICS
ARA VE UN GRUP DE RESTAURANTS DE MÉS O MANCO EL MATEIX NIVELL.
Si n'hagués de triar un em decantaria per aquest primer però tots són d'una qualitat altíssima.
SMOIX (CIUTADELLA).
http://www.smoix.com/
SES FORQUILLES (MAÓ).
https://sesforquilles.com/
RELS RESTAURANT (CIUTADELLA).
http://www.relsrestaurant.com/
SES VOLTES ESPAI GASTRONÒMIC (CIUTADELLA).
http://www.recibaria.com/sesvoltes/es/
ES TAST DE NA SÍLVIA (CIUTADELLA).
http://www.estastdenasilvia.com/
JAGARO (MAÓ).
https://www.jagaro.es/es/
ES TAST (ES MERCADAL).
http://www.tastmercadal.com/cat.html
ALTRES LLOCS INTERESSANTS:
ES BRUC (SANT TOMÀS).
CAS GENERAL (CIUTADELLA).
No s'ha trobat adreça web d'aquest restaurant de cuina tradicional menorquina.
ES FESTUC (ALAIOR).
ES CAP ROIG (CALA SA MESQUIDA. MAÓ).
CA N'AGUEDET (ES MERCADAL).
HOSTAL JENI (ES MERCADAL).
CA NA PILAR (ES MIGJORN GRAN).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada