dilluns, 12 de setembre del 2016

CHASSELLAS (RAÏM BLANC)


La Chasselas és la varietat de raïm blanc més important i àmpliament conreada de Suïssa. També es conrea a França, Alemanya, Europa de l'est, el nord d'Àfrica i les Amèriques, però els suïssos són els que tendeixen a tenir el major èxit amb aquest raïm, sovint de gust neutre.La Chasselas es conrea a Alemanya i Suïssa des de fa almenys 500 anys, on ha aconseguit crear vins d'èxit de terrer expressiu.La seva pell és verda que es torna groga-daurada quan està madura. Pot ser una enfiladissa molt vigorosa i amb tendència a la sobreproducció si no es controla adequadament. Produeix vins de cos molt lleuger que combinen bé amb el Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Pinot Gris i gairebé qualsevol altra varietat de vi blanc disponible.Els vins mostren una varietat de sabors fruiters, florals i minerals, amb bona acidesa i la capacitat d'envellir bé. Aquests vins més envellits tendeixen a mostrar més sabors de mel i nou, adquirint un to més daurat.A França, la Chasselas no es valora tant i s'ha eliminat en gran part d'Alsàcia i el Loira, on va ser un cop abundantment plantada.Els alemanys i els italians també conreen la Chasselas en poques quantitats i sempre en zones properes a la frontera amb Suïssa.

Aquesta és la varietat que ens porta el tio Miquel de Llucmajor. Aquí a Mallorca madura molt prest i per tant ens serveix només per fer el rosat que sempre veremam bastant prest.

No hem begut cap vi elaborat amb aquesta varietat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada