diumenge, 23 de juny del 2013

COCA DE SANT JOAN "A LA PORRRENCA"




De la massa mare:
  • 60 g de farina de força
  • 50 g de llet tèbia
  • 10-15 g de llevat premsat
De la pasta:
  • 230 g de farina de força
  • 2 ous
  • llavors d’anís. La recepta original de BOJOS PER LA CUINA en porta però com que no ens agrada no n'hi hem posat.
  • 15 g d’anís. La recepta original en porta però nosaltres ho hem substituït per mistela feta nostre.
  • 50 g de mantega pomada (i un poc més per untar la llauna)
  • 60 g de sucre
  • un pessic de sal
Del guarniment:
  • fruites confitades al gust (en la proporció que vulgueu). Nosaltres ho hem substituït per uns albercocs que feim nosaltres, són ensofrats, un xic assecats i llavors conservats en sucre a mode d'almívar.
  • pinyons (també al vostre gust)
  • 1 ou batut per pintar
  • sucre per empolvorar
  • un raig d’anís (opcional). No n'hi hem posat.

Preparació:
Preparau primer la massa mare: foneu el llevat amb la llet tèbia; afegiu-hi la farina i mesclau. Tapau-ho amb un tros de paper film i deixau-ho fermentar (uns 30 minuts, però depèn de la temperatura ambiental).
Mentrestant, tallau les fruites confitades. En el nostres cas hem posat albercocs.
Quan la massa mare s’hagi estufat i faci bombolletes, preparau la pasta de la coca: posau dins un bol els ous i remenau-los. Afegiu-hi el sucre, la mantega, l’anís i les llavors d’anís. Mesclau-ho bé.
Tamisau la farina amb la sal i afegiu-la a la preparació anterior (per tandes, no tota de cop). Quan la pasta sigui homogènia, incorporau-hi la massa mare i treballau-la durant 10 minuts amb moviments com els que es fan per rentar la roba a mà. Deixau-la reposar 20 minuts. Passat aquest temps, atupau-la per treure-li l’aire.
Untau una llauna amb mantega i esteneu-hi la pasta donant-li forma ovalada. Si la pasta se us aferra molt a les mans, untau-vos-les d’oli.
Untau la superfície de la coca amb l’ou batut. Distribuïu-hi les fruites confitades  (albercocs) i els pinyons. Ensucrau-la i ruixau-la d’anís (opcional). Deixau-la fermentar i, quan dupliqui el volum inicial, enceneu el forn a 200º.
En ser calent el forn, enfornau la coca. Abaixau immediatament la temperatura a 180º i coeu-la durant uns 15 minuts, o fins que la superfície sigui daurada.

RECEPTA ORIGINAL:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada