De la massa mare:
- 60 g de farina de força
- 50 g de llet tèbia
- 10-15 g de llevat premsat
De la pasta:
- 230 g de farina de força
- 2 ous
- llavors d’anís. La recepta original de BOJOS PER LA CUINA en porta però com que no ens agrada no n'hi hem posat.
- 15 g d’anís. La recepta original en porta però nosaltres ho hem substituït per mistela feta nostre.
- 50 g de mantega pomada (i un poc més per untar la llauna)
- 60 g de sucre
- un pessic de sal
Del guarniment:
- fruites confitades al gust (en la proporció que vulgueu). Nosaltres ho hem substituït per uns albercocs que feim nosaltres, són ensofrats, un xic assecats i llavors conservats en sucre a mode d'almívar.
- pinyons (també al vostre gust)
- 1 ou batut per pintar
- sucre per empolvorar
- un raig d’anís (opcional). No n'hi hem posat.
Preparació:
Preparau primer la massa mare: foneu el
llevat amb la llet tèbia; afegiu-hi la farina i mesclau. Tapau-ho amb un
tros de paper film i deixau-ho fermentar (uns 30 minuts, però depèn de
la temperatura ambiental).
Mentrestant, tallau les fruites confitades. En el nostres cas hem posat albercocs.
Quan la massa mare s’hagi estufat i faci
bombolletes, preparau la pasta de la coca: posau dins un bol els ous i
remenau-los. Afegiu-hi el sucre, la mantega, l’anís i les llavors
d’anís. Mesclau-ho bé.
Tamisau la farina amb la sal i afegiu-la
a la preparació anterior (per tandes, no tota de cop). Quan la pasta
sigui homogènia, incorporau-hi la massa mare i treballau-la durant 10
minuts amb moviments com els que es fan per rentar la roba a mà.
Deixau-la reposar 20 minuts. Passat aquest temps, atupau-la per
treure-li l’aire.
Untau una llauna amb mantega i
esteneu-hi la pasta donant-li forma ovalada. Si la pasta se us aferra
molt a les mans, untau-vos-les d’oli.
Untau la superfície de la coca amb l’ou
batut. Distribuïu-hi les fruites confitades (albercocs) i els pinyons. Ensucrau-la i
ruixau-la d’anís (opcional). Deixau-la fermentar i, quan dupliqui el
volum inicial, enceneu el forn a 200º.
En ser calent el forn, enfornau la coca.
Abaixau immediatament la temperatura a 180º i coeu-la durant uns 15
minuts, o fins que la superfície sigui daurada.
RECEPTA ORIGINAL:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada