dissabte, 20 de gener del 2024

SELECCIÓN MÓNICA MARTÍNEZ BLANCO 2014

 

L'any que es va llançar en Pac-Man en Gregorio Martínez va començar a comprar vinyes per La Rioja (Nalda, Sorzano i Entrena). El celler com a tal neix al 2001 sense la presència del difunt Gregorio, avui és conduït pels seus descendents; tot i així, ell és la jàssera que sosté tota la trama actual.

Finca "la Dehesilla", dues hectàrees sembrades l'any 85, 700 metros d'altitud i motla aptitud sobre sòls calcaris tant rogencs com un bitxo. El poder tirànic de la tempranillo es comença a debilitar, el jou del fuet ja no sols es tasta amb l'esquena; la justícia ha arribat i es valora la diversitat, la viura es viu, la macabeu es beu. 

Raïm que permet que el cor envelleixi de forma particular, amiga del temps i de la fusta, un somni posat en quarantena sense sospites. Costumari tradicional, secret ocult a la nau enfonsada del celler, humil sarcòfag que conté el líquid diví. De la mà de l'enòleg Ricardo Cantera sorgeix aquesta Selecció Mónica Martínez.

Vista: Color groc daurant amb el rivet d'or blanc, net i brillant.

Olfacte: En nas hi destaquen les notes de fruita blanca maridades amb flaires de flors blanques de tarongina, aromes de pastisseria i pa torrat fusionades amb tocs de mantega; té un rerefons de fruits secs, balsàmic i d'espècies dolces com la vainilla i la canyella.

Gust: En boca té una entrada molt fresca i delicada, equilibri entre fluïdesa i sensació greixosa, un punt amarg amb una acidesa perfecte, complexe i llarg, irresistible.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada