divendres, 12 de gener del 2024

PHILIPPE BORNARD TRIFFAUT "LE GINGLET" 2018

 


El Jura, regió vitivinícola de França altra temps desconeguda, avui dia tendència novedosa, tothom vol beure's el Franc Comtat. De l'autofàgia a la gentrificació vinícola. Terra nativa de l'indígena Louis Pasteur, l'heroi de la medicina que no va ser metge, fou poeta: "El ví és la més higiènica de les begudes"; un dogma dels entregats a la beguda espiritual de les ànimes corpòries, el nostre credo, interjecció piadosa.
Sòls calcaris, grisos i blaus, terres blanques abeurades, vins de calç que van descalços. 
Més enllà dels vins de palla i dels vins grocs hi ha vins tintats de color porpra, pinot noir, ploussard i  trousseau, aquesta darrera és la protagonista d'aquest vi, d'origen debatut i incert, el que si està clar és que va fer el camí de les relíquies de Sant Jaume, una altra connexió del Jura amb Hispània. Vigorosa i productiva, bastard de raïms cruixents i obscurs que projecta vins amb l'hermosa llum de la tardor.
Domaine Bornard,  avui en mans de Tony Bornard, el fill del cèlebre vigneron del Jura Philippe Bornard, avui jubilat, finca familiar que deixa lloc a l'experimentació, vins purs d'esperit juràssic, naturals, purs, autèntics, eternament excitants.
La imatge del domini és la guineu, mamífer de pèl roig amb les orelles dretes, de simbologia astuta i imatge de farsant, aquí vesteix vins d'una certesa i una veritat ben fundada.
Vista: El vi és de color vermell cirera amb el rivet color porpra, net i brillant.
Olfacte: L'aroma del vi s'omple de de fruita vermella fresca, com els gerds i les cireres, i baies de fruites del bosc, un puntet vegetal de rapa amb un rerefons d'herbes aromàtiques de garriga. En un altre pla podem gaudir de notes florals de violeta amb un toc especiat de pebre bo rosa.
Gust: Entrada en boca molt fresca, cruixent i xispejant, un xic vegetal amb unes notes amargues delicioses, fresc, amb una molt bona acidesa, de textura lleugera, tanins fins i elegants; delicadesa fruitera.

NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada