INGREDIENTS:
- 500 grams de moniato.- 3 ous.
- 125 grams de sucre.
- 1 dolça de bescuit o una ensaïmada seca.
- Ratlladura de llimona.
- 2 cullerades soperes de canyella en pols.
- 250 mil·lilitres de llet.
ELABORACIÓ:
En primer lloc hem de coure els moniatos al forn, els posam envoltats amb paper d'alumini i els covem a 180 graus, el temps dependrà del tamany però aproximadament de 30 a 40 minuts.Deixam refredar els moneiatos i els pelam. Llavors els esclafam ben esclafats amb l'ajuda d'una forqueta.
Per altra banda mesuram el sucre, hi tiram els ous i batem ben batut.
Dins un estri de túrmix hi posam la llet i la dolça de bescuit (o ensaïmada), ho batem amb el túrmix. Llavors hi posam la canyella i la ratlladura de llimona.
Mesclam les tres elaboracions i obtenim una pasta. Llavors l'abocam dins un motlle (o greixonera) i la posam al forn. Ha de coure molt de temps per anar bé, a foc baix. Jo ho vaig fer a 120 graus al bany Maria i el vaig tenir més de dues hores fins que vaig considerar que va estar cuit.
Aquestes són unes postres molt tradicionals de la nostra illa, Mallorca, d'aquesta temporada, de tardor... i eren molt recurrents el dia de les matances.
S'haurà de provar!!
ResponEliminaBon diumenge Ralfi!