diumenge, 5 de novembre del 2017
VARIETAT DE RAÏM GAMAY
Potencial enològic de la Gamay:
- Origina mosts molt àcids.
- Interessant per a vins joves molt acolorits i afruitats, pobres en tanins i de vegades mancats d'aromes destacables.
- Suport del típic vi Beaujolais Nouveau.
- Vinificat tradicionalment a temperatures altes i amb raïms sencers i premsats en les cisternes, sotmetent el most a nombrosos remuntats. Aquestes tècniques són possiblement les antecessors de la maduració carbònica actual.
El tast dels vins procedents de la varietat Gamay:
- A la vista: Capa de color vermell intens amb reflexos violeta, poques vegades fosc, límpid i brillant.
- En nas: Aromes de fruits vermells (cassis, maduixa, gerd) i de vegades d'espècies.
- En boca: Lleugers, frescos et afruitats per als vins joves. Fort i potents per als 'crus "de més de 5 anys.
Perfil i característiques dels vins procedents del Gamay:
Poc tanins, els vins es conserven poc temps i s'han de consumir joves. Són lleugers, afruitats i molt agradables.
Els vins procedents dels 10 "crus" de Beaujolais, com els d'alguns del Val de Loire, molt més tanins, poden conservar-5 o 10 anys, millorant la seva qualitat.
http://varietatsraim.blogspot.com.es/2009/08/gamay-noir.html
PRINCIPALS VINS BEGUTS D'AQUESTA VARIETAT:
- PUR LA BULLE GAMAY 2000 (ESCUMÓS ANCESTRAL):
http://ralfilauren.blogspot.com.es/2017/11/pur-la-bulle-gamay-2000.html
- JEAN FOILLARD MORGON 2016
http://ralfilauren.blogspot.com.es/2017/11/jean-foillard-morgon-2016.html
- PIERRE COTTON COTE DE BROUILLY 2015
http://ralfilauren.blogspot.com.es/2017/11/pierre-cotton-cote-de-brouilly-2015.html
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada