Ingredients per a 6 persones:
- 300 g de faves seques pelades
- 1 ceba
- 3 tomàtigues de ramellet
- 150 g de pastanagó
- 100 g de carabassa
- 150 g de carabassó
- 50g de mongetes tendres amples
- 5 fulles d’herba-sana
- sal
- oli d’oliva verge
Preparació:
Posau les faves en remull amb aigua la nit abans.
L’endemà,
colau-les i posau-les a bullir dins una olla amb aigua freda. Mentre
comencen a bullir, preparau les verdures. Ratllau les tomàtigues. Pelau la ceba i
tallau-la a la juliana. Pelau la carabassa, el carabassó i les
pastanagues i tallau-les a trossos regulars. Abocau totes les verdures
dins l’olla de les faves. Afegiu-hi sal.
Feis
bullir el conjunt durant aproximadament 1 h, o fins que les faves
siguin ben tendres. Uns minuts abans d’apagar el foc, incorporau-hi les
fulles d’herba-sana. Comprovau el punt de sal. Afegiu-hi un raig generós
d’oli d’oliva i triturau-ho.
Recepta basada en una del bloc: Bojos per la cuina. S'ha de dir què és una versió vegetariana, podeu trobar més informació sobre altres receptes als següent enllaç:
http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/fava-parada/
http://www.bojosperlacuina.com/seccions/receptes/fava-parada/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada