divendres, 27 de maig del 2011

CARENCIA DE LA VINYA. ANY 2011.

Hem detectat unes fulles un poc extranyes a la nostra plantació, hem pogut observar que surten sobretot a sarments dèbils i amb poca vigorositat, a mes tenen molts de raïms. No sabem si pot ser per la baixa vigorositat i alta producció o bé si poden influir altres aspectes com l'estrés hídric. Haurem d'investigar, si algú ens pot ajudar deixarem aquí unes fotografies.
Bé, ja hem obtingut respostes sobretot al foro d'enologia, pareix a ser que és una intoxicació per algun producte químic, segurament un producte per esquitxar les males herbes. Les plantes afectades són a la fila més propera a l'únic veí que té la finca sembrada i ben cuidada, segurament va tirar suc d'aquest i per l'acció del vent i la proximitat es varen veure afectades les nostres plantes.
Vaig decidir llevar tots els raïm de les sarments afectades per intentar ajudar-les a superar la situació però segons m'han dit això és perillós ja que la planta pot entendre que l'any vinent ha de fer més producció i per tant l'any vinent treure encara més raïm resultant contraproduent i comprometedor per la planta.
Bé, ja ho veurem, de totes formes haurem de parlar amb el veí i comentar-li la situació, esperem superar aquesta situació, encara que només són unes 25 plantes les afectades i que això ens serveixi per donar-nos una idea de la perillositat de segons quins productes que són al mercat i que utilitzam de forma irresponsable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada