dimecres, 15 de juliol del 2020

CHATEAU MUSAR HOCHAR PÈRE ET FILS 2012



El Líban, Orient Pròxim no proper, el Mediterrani del qual venim i al que ara donam l'esquena, miram cap al nord, hem oblidat la claror del sol que ens uneix, renegam dels germans de llum.
El poble Fenici, els rojos avantpassats dels moderns libanesos, aquells que van engatar per primera vegada els nostres talaiòtics, comerciants, una cultura expansiva lligada també a la vinya i el vi.

Els francesos Horchar arriben al Líban en temps de les creuades, les famoses creuades a Terra Santa per recuperar la cristiandat durant l'Edat Mitjana, hi han romàs des d'aleshores però han procurat una formació francòfona als seus descendents; tampoc podem oblidar que l'estat francès va dominar el Líban durant un bon grapat d'anys on es degueren sentir com a casa, em fa por emprar la paraula oligarquia.

Al 1930 Gaston Horchar va fundar el Chateau Musar amb només 20 anys, s'estableix un gran vincle amb Burdeus però s'intenta trobar un camí propi amb vins reconeixibles i singulars. Gaston i Marc en són els caps visibles avui dia, un s'encarrega del líquid i l'altre de la liquiditat.

Té un color carmesí brillant.
 En nas hi trobarem una bella profunditat de baies com els gerds i les cireres, notes de regalèssia i una gran complexitat.
El paladar ampli amb el taní fos i marcat per notes dolces.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada