Comprar miques de bacallà salades, les rentam bé amb aigua fresca, llavors les posam dins un perol amb aigua i les posam al foc, quan alça el bull i comença a fer una sabonera blanca, tiram l'aigua, repetim aquest procés 3 vegades. Així el bacallà ens queda amb la cocció adequada i amb el punt de sal exacte.
A partir d'aquí hem provat algunes elaboracions i la que més ens agrada és la de CUINA CINC, per exemple a la fotografía hem gratinat la brandada però ens ha agradat més sense gratinar.
Ara passam a reproduir la recepta de na Fina de CUINA CINC.
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2016/07/en-el-post-del-bacalla-vaigescriure-que.html
Ingredients per 4 persones:
250 gr. de bacallà d'Islàndia dessalat.
200 cc aproximadament d'oli d'oliva extra verge.
Un gra d'all laminat.
50 cc aproximadament de llet evaporada Ideal.
Sal i pebre blanca.
Aigua per la cocció.
Per acompanyar: Torradetes o llesques de pa fregit.
Elaboració:
Primerament, en una olleta amb l'oli d'oliva amb un gra d'all en làmines per perfumar i que retirarem quan hagi arribat a la temperatura adequada.
En una altra olleta hi posam la llet evaporada que es vagi escalfant moderadament sense bullir.
Llavors al bacallà cuit i escorregut hi anem afegim l'oli d'oliva i xafant els trossets de bacallà, mesclar amb la cullera de fusta, alternat l'oli i la llet, anar xafant fins que quedi una massa homogènia.
Recollim amb una espàtula i ho posem en el recipient de la batedora, rectifiquem de sal i pebre blanc, afegir una mica més de oli d'oliva fins que l'absorbeixi completament. Com si féssim una maionesa amb el minipimer.
La brandada està llesta quan s'han desfet els trossos de bacallà i els tres ingredients s'han emulsionat perfectament.
El resultat és una pasta blanca i espesa que permet farcir o untar sobre el pa torrat.
Presentació:
Es posa en un bol amb el trossets de pa torrat o fregit al voltant i cadascú el va provant i degustant.
Opcionalment acompanyat d'olives negres. Un plat per compartir.
Gràcies Ralfi! per compartir
ResponEliminaSempre bona, sempre ve de gust.
Un dia la preparo i vosaltres trieu el vi.
Les fulles d'endívia tot un encert!
Fins aviat,
Fina
Quin gran plat! gràcies per compartir la recepta Fina!
Elimina