dimarts, 3 de setembre del 2013

PATXARAN CASOLÀ





El patxaran és un licor, el contingut alcohòlic està comprès entre 25 i 30% del volum, obtingut per la maceració d'aranyons, fruit de color negre-blavós de l'aranyoner, en aiguardent anisat, característic de la regió de Navarra (nord d'Espanya) . Tot i que el terme "patxaran" (patxaran en llengua basca) es va començar a utilitzar per referir a aquesta beguda, el patxaran ja era ben conegut i begut a Navarra des de l'Edat Mitjana. El terme procedeix del basc "basaran" que significa aranyó.

INGREDIENTS:
1 litre de licor d'anís
250 grams d'aranyons
6 grans de cafè
3 flors de camamilla
1 trosset de canyella en branca


EELABORACIÓ
En un recipient de vidre que tingui la boca ampla (per facilitar la introducció de les aranyons) posar els aranyons prèviament rentats, el cafè, la camamilla i el tros de canyella.
Afegir-hi l'aiguardent anisat i tancar hermèticament el recipient.
Guardar en lloc sec i fosc.
Transcorreguts uns quatre mesos transvasar el contingut del recipient a una ampolla tenint bona cura de colar i, si és possible, passar-ho per un sedàs.
Ja tenim un patxaran casolà excel · lent i sense cap component que no sigui totalment natural.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada