dilluns, 1 de juliol del 2024

IMAGINADOR 2018

 

Imaginari d'imatges mentals, glopades vinoses que engavatxen l'esperit; vinós, Lo Zingarelli, dit de vi sa i genuí, en el qual es nota l'olor del most. L'home que interpreta la voluntat del terrer, que llepa les pedres que tornen vi, purgatori de maquilladors, terrissa polsosa, esmicolador de càntirs farcits de divines baies, esferes celests, sarments fumades, històries de persones naturalitzades, encletxes i clivells maridats amb arrels encadenades a sòtils terraqüis; "Estau realment segurs que una terra no pot ser també un sostre?" M.C. Escher.

Pedro Parra i família, cercant tensió, complexitat, finura i austeritat dins el rerefons granític d'Itata, potència, força, estructura i exuberància, la seducció de les carns; compendi de l'elegància d'un qui posa l'intermitent dins una rotonda i l'energia d'un encontre carnal damunt d'una taula de taverna. El compendi de la finesa d'un cor gelat amb la vitalitat calòrica del desig eròtic del dos lluitadors, la fusió de propietats oposades que esclaten i regalimen plaer, el delit de les flors més belles i de les fruites més saboroses, lluminositat primigènia, cambres obscures, excessos que romanen impunes, els sons del plaer, renous erràtics d'excitació, el murmuri d'eros.

La constel·lació del vi segueix fent brillar estrelles, avui més visibles les reflexives que les normatives, estels que beuen amb pler efluvis vinosos sota la seva visió de baixa intervenció. Mediació que es pot interpretar en clau insectívora, precioses tisoretes (Forficula auricularia), coa d'estenalla, mordasses censurades, perills que reneixen; imprevisibles llagostes (Anacridium aegyptium), cames dentades, sadolles bèsties que mai reposen, hostes de vinya, sinsó, hermosos bitxos captius. Astronomia insectívora, dances armonioses i misterioses.

Color vermell cirera amb el rivet porpra, de capa mitjana-baixa, net i molt brillant.

En nas hi trobam fruitetes vermelles cruixents, gerds i cireres, amb un refefons floral de violetes, un toc fumat i terrós, aromes de pedra de riu, tímides notes especiades de pebre blanc i final lleugerament balsàmic d'eucaliptol 

En boca és enèrgic, té una entrada molt fresca i equilibrada, sedosa i elegant però amb el temps el seu pas guanya en intensitat, sempre dins una línia de finura i de talla amarg, bona acidesa, la mineralitat la trobam a la punta de la llengua on podem gaudir d'unes pessigolles interminables.