dimecres, 10 d’agost del 2022

MOTOR CALLET 2020

Amb aquest vi 4 Kilos posa de relleu aquella màxima moderna que diu que la tradició és tendència (Trad is trend).
Aquest callet s'elabora amb el llegat dels nostres ancestres però amb tota la tècnica moderna de vinificació i el saber fer de Francesc Grimalt, per mi l'autèntic geni de la viticultura mallorquina actual. 
Felanitx i la seva aura, atmósfera immaterial que envolta certs habitants de la capital de Quíbia.
Llorenç Mostel, un filòsof de bar, tenia tota una teoria per classificar la gent del món. Segons ell el territori de Quíbia és un lloc diferent de la resta del món. Els quíbers, habitants de Quíbia, també eren persones diferents de la resta d’habitants del món, de Mallorca també. Tots els altres rebien el nom d’húngaros. Encara hi havia una altra raça que eren els habel·lis, d’aquests n’hi havia per tot, dins i fora de Quíbia, serien els xuetes.
Motor Callet és un vi negre elaborat amb raïm de la varietat local mallorquina anomenada callet, raïms de vinyes joves amb certificat ecològic, situades en sòls franco-argilosos amb presència d'òxid fèrric, anomenat localment “Call Vermell”.
Després de la verema manual amb selecció de raïm a la mateixa vinya, fermenta en àmfores de fang. No conté sulfits afegits. 
El meu padrí sempre deia que el ciment fa bo el vi, sempre posava codonys i garroves a macerar dins el most dins l'esmentat cup. 
Color vermell cirera amb el rivet color porpra, de capa mitjana, net i brillant.
En nas és franc i un xic rústic, hi destaquen les notes de fruitetes vermelles grenyals, cirera, pruna de frare roig, magrana dolça i  confitura de magrana agra, pell de taronja sanguina un xic confitada, notes càrnies i terroses, un punt especiat de pebre rosa i rerefons de resina, bosc mediterrani, flors liles i flaires herbàcies característiques de la callet.
En boca té una entrada molt fresca i xispejant, un xic amarga el que ajuda a refrescar el conjunt, és un vi lleuger i delicat, polit i rodó, un xic picant al final, acabant fent pessigolles a la punta de la llengua mostrant certa salinitat calcària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada