dissabte, 13 d’agost del 2022

LA MUJER CABALLO AZUL 2018

 

Fil·loxera & Cía és la unió de l'amistat i de la passió pel vi, un grup de Rock & Roll d'una companyia multinacional que decideix canviar-se a una discogràfica independent, música experimental orquestrada a Fontanars dels Alforins dins la DO València, un teatre ple de somnis dins un paisatge màgic.

Els instruments són varietats de raïm autòctones i antigues, aquelles que necessiten ser posades en valor i ser estampades per segells de qualitat en forma de punts de crítics eminentment anglosaxons, l'antítesi del mediterrani que s'ha avesat a jugar a jocs que no li pertoquen, la nostra especialitat és gaudir sense catalogar.

Aquestes varietats oblidades són tractades com a rareses mereixedores de ser mostrades amb la curiosa morbositat de certs personatges de circ, a la mateixa alçada que la dona barbuda, el gran miracle de la naturalesa.

Benvinguts a l'extraordinari món de la dona cavall, meitat dona, meitat cavall; en aquest cas un cavall blau pintat de raïm arco, una varietat negre de cicle llarg amb una interessant acidesa mediterrània, capaç de projectar vins amb frescura i energia vibrant.

Aquesta añada 2018 es va compartir dins 864 botelles. Raïm vinificat després d'un desrapat parcial i lleuger trepitjat, va fermentar en una tina de 750 litres, amb peu de cuba de llevats salvatges, temperatura controlada, amb maceració curta i molt suau; després de la fermentació alcohòlica va fer la fermentació malolàctica en bóta i es va criar 8 mesos més en bóta emprada juntament amb les seves mares fines.

Color vermell cirera amb rivet color porpra, de capa mitjana, net i brillant.

En nas d'inici és licorós, guinda confitada, tot seguit aparèixen uns balsàmics amb molta potència i personalitat; llavors torna a aparèixer la fruita però més fresca, fruites vermelles, magrana i pruna amb un punt llépol com de codonyat; torna florir la sèrie balsàmica, laca d'ungles, eucaliptus i resina amb un rerefons de flors liles, finalment reapareix la fruita assaonada. Divertit joc entre fruita i aromes balsàmics que pareix que s'encalcen, els aromes florals de rosa vermella van en augment acompanyant aquest joc des d'una certa distància però amb una gran presència.

Em boca és fresc i lleuger d'inici, té una bona acidesa i encara una millor sensació amarga, deliciosos mentolats que li donen vida, actiu i xispejant torna a jugar dins la boca però amb equilibri, tannins suaus  però presents que li donen caràcter però dins una línia elegant.


NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER: Fil·loxera & Cía.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada